ניתוחי אוזניים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ניתוחי אוזנייםניתוחי אוזניים נדרשים במקרים שבהם שאר הטיפולים לא עוזרים או לא מתאימים לבעיה הרפואית שקיימת באוזניים.

מכשירי שמיעה למשל עשויים לעזור לרוב האנשים הלוקים באובדן שמיעה קל עד מתון, אולם הם לא יכולים לעזור לכולם.

אובדן שמיעה מסוג חושי-עצבי עמוק המכונה בשם חירשות עצבית בשתי האוזניים, הינו תוצאה של נזק באוזן הפנימית בשבלול. לעיתים אף עזרים מתקדמים וחזקים אינם פותרים את הבעיה.

בעיה נוספת היא דלקת אוזניים הגורמת לאובדן שמיעה המתרחש באופן הדרגתי. דלקות אוזניים פעמים רבות מובילות להצטברות נוזלים אשר אינם מתנקזים כראוי ומובילים לאובדן שמיעה חלקי או מלא. הטיפול הטוב ביותר במקרים אלה הוא ניתוח כפתורים.

ניתוחי אוזניים נוספים שנועדו לטפל באובדן שמיעה הם ניתוח להחלפת עצם ארכובה באוזן, ניתוח טראנסלבירנטין וניתוחים פלסטיים.

מהם ניתוחי האוזניים הנפוצים?

שתל שבלולי

עבור אנשים החווים ירידה באיכות השמיעה, מכשירי השמיעה יכולים להועיל, בעוד שעבור אחרים מכשירי השמיעה אינם עוזרים. במקרים אלה שתל שבלולי או בשמו הלועזי שתל קוכליארי, יכול לסייע לאנשים עם אובדן שמיעה עמוק.

שתל שבלול מורכב מחלק פנימי וחיצוני. הרכיב הפנימי מוכנס בניתוח מתחת לעור מאחורי האוזן, וחוט צר מושחל לתוך האוזן הפנימית. הרכיב החיצוני, דמוי מכשיר שמיעה, מחובר לחלק הפנימי דרך העור באמצעות דיסק מגנטי חיצוני. הצלילים מהסביבה החיצונית מומרים לאותות חשמליים ומופנים לחוט הפנימי. פעולה זו יוצרת גירוי ישיר בעצב השמיעה, ולכן מנגנון זה עוקף את האוזן הפנימית הפגומה.

ניתוח כפתורים

ניתוח כפתורים הינו ניתוח אוזניים מסוג אחר אשר מסייע לניקוז נוזלים והפרשות מוגלתיות מחלקי האוזן הפנימיים. הפרשות אלה יוצרות לחץ פנימי המקשה על השמיעה ולצורך שחרור הלחץ, מוחדרת צינורית זעירה אל עור התוף לשם שיפור הניקוז.

ניתוח טראנסלבירינטין

ניתוח טראנסלבירינטין הינו ניתוח נוסף לטיפול באובדן שמיעה. הליך כירורגי זה משמש להסרת גידולים או נוירומה אקוסטית. הסרת הגידול נעשית באמצעות חתך מאחורי האוזן על מנת להרחיב את הגישה לגידול מבלי לפגוע ברקמת המוח.

ניתוח להחלפת עצם ארכובה

ניתוח זה מתבצע כדי להשיב שמיעה למטופלים הלוקים באוטוסקלרוזיס.

אוטופלסטיקה – ניתוחי אוזניים פלסטיים

מלבד הצרכים הרפואיים, הרפואה המודרנית והרפואה הפלסטית מציעות מגוון רחב של טיפולים ופעולות כירורגיות לשיפור המראה האסטתי.

באמצעות ניתוח אוזניים, הידוע בשם אוטופלסטיקה, ניתן לשפר את צורת האוזן והמנח האנטומי. ניתוחים אלה נועדו לתקן את מבנה האוזן במקרים של פגם מולד, טראומתי או כאשר ההתפתחות אינה תקינה. ניתוח פלסטי מסייע ליצור מראה טבעי ולאזן אי סימטריות.

תופעות לוואי וסכנות

ניתוח אוזניים בדומה לניתוחים אחרים הינו חווייה טראומטית לגוף. ניתוחי אוזניים כרוכים בתופעות לוואי וסכנות אפשריות. בעוד שהסיכון בניתוחים בדרך כלל נמוך בניתוחים מסוימים קיים סיכוי מוגבר לסיבוכים.

הסיכון העיקרי והמשמעותי הוא אובדן שמיעה חלקי או מוחלט. סחרחורת וטינטון הן תופעת לוואי מוכרות כמו גם שיתוק או חולשה של שרירי הפנים. כמו כן, אובדן הטעם באזור מסויים של הלשון עשוי להתרחש. סיבוכים אלה עשויים להיות בעיה חולפת או כרונית. כיום, טכניקות מודרניות יותר מקטינות את הסכנות.

סיבוכים של ניתוחים פלסטיים כוללים דימום, היווצרות של קרישי דם, אסימטריה, זיהום, אובדן תחושתה מקומי וצלקות על פני העור.

התאוששות והחלמה

לאחר הניתוח חבישה אזורית המונחת על האזור מפעילה לחץ מקומי כדי למנוע דימום. בדרך כלל החבישה נשארת כ-24 שעות עד יומיים לאחר הניתוח. חבישה לאחר ניתוח פלסטי תונח למשך תקופה של שבועיים.

במהלך תקופת ההחלמה המטופל עשוי להרגיש כאבים ואי נוחות. השימוש במשככי כאבים ייעשה בהתאם לסוג הניתוח וחומרת המצב. תפרי הניתוח יוסרו בדרך כלל בין שבוע לשבועיים מרגע מועד הניתוח.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן