הופעת דם בגרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הופעת דם בגרוןנוכחות של דם בגרון יכולה להיות עניין מאוד מלחיץ. במקרים מסוימים הנוכחות של הדם בגרון היא אכן עדות לקיום של בעיה חמורה המצריכה בירור מעמיק וטיפול בהול, אך במקרים רבים מדובר על תסמין של תופעה קלה וחולפת שאינה מצריכה בירור.

מאחר ולא ניתן לבצע אבחון עצמי של המקור לדימום ברוב המקרים, ההמלצה הכללית היא לפנות לבדיקה של רופא אף אוזן גרון בכל מקרה שבו מתגלה דם בגרון.

מה הם הגורמים לדם בגרון?

הגורמים לדם בגרון רבים ומגוונים. להלן כמה מהם:

  • פציעה של הוושט – פציעה של הוושט יכולה להיות תוצאה של בליעת עצם זר אם כי במקרים מסוימים גם בליעה של עצם חדה של דג יכולה להוביל לדימום מהוושט.
  • תהליך ממאיר – גידול ממאיר באזור הגרון בהחלט יכול לבוא לידי ביטוי בדימום בגרון. במקרים רבים זהו התסמין הראשון של המחלה.
  • דימום מאזור מרוחק – הגרון מהווה צומת מרכזית בגופנו שכן בגרון ממוקמים גם קנה הנשימה וגם הוושט. לפיכך, במקרים מסוימים הדימום יכול להיות תוצאה של פגיעה בריאות כמו למשל במקרה של דלקת ריאות חריפה, אך במקרים אחרים הדימום יכול להיות תוצאה של פגיעה בכלי הדם באף, בלוע או בחלל הפה.
  • שיעול חריף – שיעול חזק במיוחד יכול בהחלט לגרום לדימום.
  • בעיה בקרישת הדם – במקרים רבים המקור לדימום הוא בבעיות שונות בקרישת הדם שיכולות להופיע על רקע גנטי, על רקע של נטילת תרופות לדילול הדם במינון גבוה יתר על המידה ועוד.
  • דליות בוושט – דליות בוושט הן ורידים נפוחים שנוטים להיפצע בקלות רבה. בעיה זו מתרחשת בעיקר בקרב אנשים שסובלים מבעיות חמורות בתפקוד הכבד.

מה הם התסמינים של דם בגרון?

לרוב, דם בגרון יבוא לידי ביטוי בהופעה של דם על ממחטה או נייר טואלט לאחר שיעול. עם זאת, ישנם מצבים שבהם הדם יבוא לידי ביטוי בטעם של דם בפה.

התסמינים הנלווים לדימום משתנים בהתאם למקור הדימום. כך למשל אם מדובר על דימום כתוצאה משריטה של הוושט, החולה יחוש בכאב באזור בית החזה ובמקרים מסוימים יתלוו לכאב גם קשיי נשימה.

במקרים אחרים לדימום יתלוו תסמינים שונים כמו למשל תחושה של לחץ בחזה, כאב ברקמת הרירית באף, כאבי חניכיים, חולשה ועוד. כפי שציינו, במקרים מסוימים הדימום בגרון יכול להעיד על בעיה חמורה ביותר כמו למשל במקרה של דליות בוושט, אך במקרים אחרים אין בתסמין זה כדי לעורר חשד לקיום של פתולוגיה חמורה. לאור זאת, חשוב להיות ערים לתסמינים הנלווים לדימום כיוון שיש בהם כדי לסייע בתהליך האבחון.

כיצד מאבחנים דם בגרון?

החלק החשוב ביותר בתהליך האבחון הוא הניסיון להתחקות אחר המקור לדימום. בתחילת התהליך האבחוני הרופא יתשאל את המטופל לגבי מצבו הרפואי הכללי, לגבי התרופות שהוא נוטל, לגבי התסמינים הנוספים מהם הוא סובל ועוד. בהתאם לצורך ניתן להמשיך בביצוע בדיקות נוספות כמו למשל גסטרוסקופיה, צילום חזה, סריקת CT ועוד.

כיצד מטפלים בדם בגרון?

מאחר וישנו מגוון רחב ביותר של גורמים לדם בגרון, בהתאם ישנו גם מגוון רחב ביותר של טיפולים שמשתנים בהתאם למקור הבעיה.

כך למשל במידה ומדובר על דליות בוושט, ניתן לקשור את הדליות או לצרוב אותן, במידה ומדובר על בליעה של עצם זר ניתן לשלוף אותו באופן מכני. במידה ומדובר על גידול סרטני בריאות ניתן להסיר את הגידול בניתוח ולהתחיל בטיפולי כימותרפיה והקרנות ועוד. כמו כן, במקרים מסוימים אין צורך לטפל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן