מכשיר שמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מכשיר שמיעהמכשיר שמיעה הוא אביזר טכנולוגי רפואי המשמש להגברת עוצמת הקול, שמטרתו לסייע לסובלים מלקויות שמיעה.

חלק ממכשירי השמיעה מסייעים להגברת הקול המגיע לאוזן בלבד, אך ישנם גם מכשירים המסוגלים להעביר את הקול המגיע לאוזן תהליכי עיבוד שונים שמטרתם לשפר את היכולת של העושים בהם שימוש להבין את צלילי הדיבור.

כיצד פועל מכשיר השמיעה?

מכשיר השמיעה קולט את הקול באמצעות מיקרופון זעיר, מגביר את הקול ומעביר אותו אל האוזן באמצעים שונים. בין היתר אמצעים אלו יכולים להיות אלקטרודות המוכנסות לאוזן הפנימית, רמקול זעיר ועוד.

ישנו מגוון רחב ביותר של מכשירי שמיעה לרבות מכשירי שמיעה מורכבים שעלותם גבוהה מאוד, אך ברוב המקרים גם המכשירים החדישים והמשוכללים ביותר לא מסוגלים לתקן את השמיעה של הסובלים מלקויות שמיעה לרמה נורמאלית במאה אחוז.

מכשירי השמיעה הדיגיטליים נחשבים מתקדמים יותר מהמכשירים האנלוגיים וזאת כיוון שהם מגבירים את הקולות המגיעים לאוזן באופן סלקטיבי. מכשירים אלה מכילים יחידת מחשוב זעירה המסוגלת להחליש רעשי רקע ולהגביר את קולות הדיבור בלבד.

כמו כן, המכשירים המתקדמים ביותר מצוידים במערכת תקשורת כך שישנו סנכרון בין שני המכשירים המותקנים על אוזני המשתמש וישנם אף מכשירים המסוגלים לווסת את עוצמת התדרים השונים של הקול, המאפשרים לבצע התאמה קרובה למושלמת בין לקות השמיעה לבין התיקון.

אילו סוגים של מכשירי שמיעה קיימים?

נכון לכתיבת שורות אלה נהוג לחלק את המכשירים השונים לשתי קבוצות עיקריות: הקבוצה הראשונה כוללת מכשירי שמיעה המושמים באוזן החיצונית ואילו הקבוצה השנייה כוללת מכשירי שמיעה המוחדרים לאוזן הפנימית או האוזן התיכונה.

להלן פירוט אודות המכשירים שניתן למצוא בקבוצות השונות:

  • מכשירים המושמים באוזן החיצונית – בקבוצה זו ניתן למצוא מגוון רחב ביותר של מכשירים. בין היתר מדובר על מכשירים המוסתרים מאחורי האוזן, המעבירים את הצלילים לתעלת השמע באמצעות צינורית נסתרת ודקיקה, מכשירים זעירים המוחדרים ישירות לתעלת האוזן, מכשירים המושמים בתוך האפרכסת, מכשירים התלויים מאחורי האפרכסת, מכשירים המורכבים על קשת לשיער או על משקפיים ועוד.
  • מכשירים המוחדרים לאוזן הפנימית או התיכונה – בקבוצה זו ניתן למצוא מכשירים דוגמת השתל הקוכלארי או מכשיר ה- BAHA, המושתל בעצם הגולגולת הממוקמת מאחורי האוזן. מכשיר זה גורם להרעדה של העצם ומפעיל באופן ישיר את עצב השמיעה. המכשיר מתאים עבור אנשים הסובלים מהפרשות רבות מהאוזניים או אנשים הסובלים ממום של תעלת האוזן או האפרכסת.

מי זקוק למכשיר שמיעה?

על מנת לקבוע האם המטופל זקוק למכשיר שמיעה או לא, עליו להיבדק אצל רופא אף אוזן גרון כשבדרך כלל תהליך האבחון כולל גם ביקור במכון שמיעה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שלא כל בעיית שמיעה ניתן לפתור באמצעות מכשיר שמיעה. במקרים מסוימים מתברר במהלך תהליך האבחון כי המקור לבעיות השמיעה הוא בכלל בדלקת אוזניים, חוסר סבילות לרעש, טיניטוס ועוד.

חשיבות המעקב הרפואי לאחר הרכבת מכשיר השמיעה

גם לאחר שמרכיבים לראשונה את מכשיר השמיעה, ישנה חשיבות עליונה להמשיך ולבקר אצל רופא אף אוזן גרון וזאת כיוון שישנה תקופת הסתגלות למכשיר. במהלך תקופת ההסתגלות יש לשלול שינויים באוזן ולעשות ככל האפשר על מנת להתאים את המכשיר באופן האופטימאלי למטופל. במקרים לא מעטים במהלך השבועות ואף החודשים הראשונים לאחר הרכבת המכשיר לראשונה, המטופלים סובלים מבעיות שונות שמקורן בחוסר התאמה למכשיר.

על ידי ביקור סדיר במשך ששת החודשים הראשונים לאחר הרכבת המכשיר לראשונה אצל רופא אף אוזן גרון ניתן לאבחן את המקור לבעיות ולטפל בהן באופן נקודתי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן