מהם ניתוחים אורטוגנטיים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ניתוחים אורטוגנטייםניתוחים אורטוגנטיים הם ניתוחים שמטרתם לטפל בעיוותים שונים בלסת העליונה, בלסת התחתונה או בשתי הלסתות במקביל.

העיוותים בהם נהוג לטפל באמצעות ניתוחים אורטוגנטיים יכולים להופיע כבר מהלידה, אך במקרים מסוימים מדובר על עיוותים המתפתחים במהלך שנות הילדות, הבגרות וכן במקרים מסוימים מדובר על עיוותים שהתפתחו במהלך החיים הבוגרים.

העיוותים באים לידי ביטוי במיקום של הלסתות, בגודל שלהן, בצורה שלהן ועוד. בין היתר העיוותים משפיעים על המראה של הפנים, על יכולת הלעיסה ועל בריאות השיניים.

באילו מצבים ניתן לטפל באמצעות ניתוחים אורטוגנטיים?

  • מיקום אחורי או קדמי יתר על המידה של הלסת העליונה או התחתונה.
  • תת חשיפה של השיניים או החניכיים.
  • חשיפת יתר של השיניים או החניכיים.
  • סטייה של הלסת התחתונה לצד ימין או שמאל.
  • תת התפתחות של הלסת התחתונה או העליונה.
  • התפתחות עודפת של הלסת התחתונה או העליונה.
  • חך שסוע.

חשוב לציין שבמקרים הנ"ל לא נהוג לבצע ניתוחים אורטוגנטיים באופן אוטומטי. השאיפה היא לנסות לתקן את הבעיה באמצעות טיפול של יישור שיניים ורק במידה ולא ניתן לבצע טיפול אורטודנטי, שוקלים לבצע ניתוח אורטוגנטי.

ההכנה לניתוח

במקרים רבים לפני שניתן לבצע את הניתוח יש לעבור יישור שיניים שמטרתו להכין את השיניים למצבן החדש של הלסתות לאחר הניתוח האורטוגנטי. כמו כן, המנתח צריך להכין סימולציה של מראה הלסתות לאחר הניתוח תוך התבססות על צילום פנורמי, מודל של המנשך המיוצר מגבס, צילומי פנים, בדיקה קלינית מקיפה ועוד. בנוסף לכך, המטופל צריך לפרט אודות תרופות שונות שהוא נוהג לקחת בשגרה ולגבי ההיסטוריה הרפואית שלו.

במידה ומדובר על מנותח לאחר גיל ארבעים, יש לבצע בדיקת אק"ג וצילום חזה ובמקרים בהם המטופל סובל ממחלות כרוניות מסוימות, ייתכן כי יהיה צורך לערב גם רופא מומחה בדגש על מקרים בהם מדובר על מנותח הסובל ממחלת לב, מנותח לאחר אירוע מוחי, מנותח הסובל ממחלת ריאות ועוד.

כיצד מתבצע הניתוח?

הניתוחים האורטוגנטיים מתבצעים במגוון רחב של טכניקות בהתאם לבעיה הדורשת טיפול. הניתוחים מבוצעים תחת הרדמה כללית ובדרך כלל מתבצעים דרך הפה כך שלאחר הניתוח לא נותרות צלקות הנראות לעין.

לאחר ההרדמה מבצעים חתכים נסתרים באזור החניכיים דרכם ממשיכים ומבצעים חתכים בעצמות הלסת על מנת שניתן יהיה לבצע בה שינויים. לאחר ביצוע השינוי בלסת מקבעים את הלסת למקומה החדש באמצעות ברגים מטיטניום ותופרים את החתכים באמצעות תפרים נספגים.

במקרים בהם הניתוח מבוצע על מנת להקטין את הלסת, יהיה צורך לבצע ניסור של עצמות הלסת ובמקרים ההפוכים, יהיה צורך למתוח את עצמות הלסת. באופן ממוצע, ניתוח שבו מנותחת לסת אחת בלבד נמשך בין שעתיים לשלוש שעות בתלות בהיקף הניתוח ובמידת המורכבות שלו ואילו ניתוח שבו מנותחות שתי הלסתות, נמשך בדרך כלל בין ארבע לשש שעות סך הכול.

ההתאוששות וההחלמה לאחר הניתוח

לאחר הניתוח המנותח יעבור למחלקת התאוששות למספר שעות עד שהשפעת חומרי ההרדמה תתפוגג. לאחר מכן, יישאר לאשפוז בבית החולים למשך חמישה ימים עד שבוע לכל היותר. מאחר ולא ניתן להפעיל את הלסתות לאחר הניתוח, יהיה צורך להחדיר למטופל זונדה דרך האף על מנת להזין אותו ובמקרים מסוימים יהיה צורך לקבע את הלסתות למניעת תזוזה שלהן.

לאחר השחרור הביתה הקיבוע הבין לסתי יישאר במקומו למשך שישה שבועות בממוצע וייתכנו במהלך השבועות הראשונים בעיות של חוסר תחושה באזור הפנים שלרוב חולפות מאליהן. מומלץ מאוד להימנע ממאמץ גופני ופעילות גופנית כחודש לאחר הניתוח.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן