סרטן הגרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סרטן הגרוןהגרון הוא מבנה צינורי שאורכו כחמישה סנטימטרים, המורכב ממערכת מורכבת של שרירים וסחוסים. הגרון משמש כמעין מעבר עבור האוויר המגיע לריאות, בגרון ממוקמים מיתרי הקול ובנוסף הגרון מהווה שסתום המונע חדירה של מזון ושתייה בעת הבליעה לקנה הנשימה.

סרטן הגרון הוא למעשה גידול ממאיר שמתפתח בלרינקס (בית הקול). אזור זה מתחיל בעצם הלשון וסיומו מעל גבולו העליון של קנה הנשימה כשרוב רובם של הגידולים הסרטניים בגרון מתפתחים בגלוטיס (סדק הקול) ובמיתרי הקול. הסוג העיקרי והראשי של הגידול (95 אחוז מהמקרים של סרטן הגרון) הוא קרצינומה של תאי קשקש.

הגידול שמתפתח בגרון יכול לשלוח גרורות לאיברי מטרה מרוחקים והאיבר השכיח ביותר שאליו שולח סרטן הגרון גרורות הוא הריאות.

סוג זה של סרטן נחשב לנדיר יחסית: בישראל מדי שנה מאובחנים ארבעה גברים על כל 100,000 גברים באוכלוסייה הכללית ופחות מאישה אחת על כל מאה אלף נשים. סך הכול מדובר על כמאתיים חולים חדשים מדי שנה.

מה הם הגורמים לסרטן הגרון?

הגורמים שמובילים להתפתחות של הגידול הסרטני עדיין לא ידועים במלואם ולפי ההערכות העדכניות נראה כי לא קיים גורם אחד ויחיד שיכול להשפיע על התפתחות המחלה כיוון שמדובר על מכלול של גורמים הפועלים בשילוב אלו עם אלה. הגורמים הידועים כיום כתורמים לסיכון לחלות בסרטן הגרון הם עישון סיגריות, גיל מתקדם, שתיית אלכוהול, מין (גברים סובלים מהמחלה בשכיחות גבוהה יותר באופן משמעותי מנשים) וזיהום בווירוס הפפילומה האנושי.

באופן כללי סרטן הגרון מאובחן בקרב בני חמישים וחמש ומעלה ושכיחותו כפי שציינו גבוהה יותר בקרב גברים. ייתכן מאוד כי הסיבה לכך נעוצה בעובדה שגברים צורכים יותר אלכוהול וכי שכיחות העישון גבוהה יותר בקרב גברים. עוד יש לציין כי עישון מגדיל את הסיכוי למוות כתוצאה מסרטן הגרון פי עשרים וכי השילוב בין עישון סיגריות לצריכת אלכוהול מוביל לאפקט סינרגטי, במיוחד כאשר מדובר על שימוש רב שנים.

מה הם התסמינים של סרטן הגרון?

כפי שציינו, בחלק ניכר מהמקרים הגידול מתפתח במיתרי הקול ולכן אחד התסמינים המרכזיים היכול להוות עדות להתפתחות של גידול סרטני הוא צרידות המופיעה על רקע לא מוסבר. אי לכך, במידה ומופיעה צרידות שלא משתפרת תוך ארבעה שבועות, חשוב לפנות לאבחון רפואי. כמו כן, ייתכן כי ההסתמנות הקלינית של הגידול בגרון תבוא לידי ביטוי בתחושה של גוש בצוואר או בגרון.

במקרים מסוימים החולים מדווחים על כאבים בזמן הבליעה או חוסר נוחות בזמן הבליעה וכן ייתכנו כאבים קבועים באוזניים או תחושה של קוצר נשימה. חשוב מאוד לציין כי כל התסמינים הנ"ל יכולים להופיע גם על רקע שונה ולפיכך מדובר על תסמינים שאינם ספציפיים. עם זאת, חשוב שלא להתעלם מהם אלא לגשת לאבחון ללא דיחוי.

תסמינים נוספים שיכולים להופיע כתוצאה מהגידול הסרטני בגרון הם למשל רזון, חולשה מוגברת ותשישות שאינה מוקלת גם לאחר שינה, אובדן של הקול, חנק, ריח לא נעים מהפה שלא הופיע בעבר, חרחורים או צפצופים בזמן הנשימה, שינויים בגוון הקול ועוד.

כיצד מאבחנים סרטן הגרון?

תהליך האבחון מתחיל אצל רופא המשפחה שבמידת הצורך יפנה את הנבדק לרופא אף אוזן גרון. הרופא המומחה יבצע בדיקה גופנית הכוללת מישוש של בלוטות הצוואר ובדיקה של חלקו האחורי של הלוע ושל הפה באמצעות מראה קטנה. כמו כן, הרופא יבחן את ההיסטוריה הרפואית של הנבדק ואת גורמי הסיכון השונים.

במידה ואכן ישנו חשד לכך שהנבדק סובל מסרטן הגרון, יהיה צורך בביצוע בדיקות נוספות כמו למשל לרינגוסקופיה, ביופסיה ועוד. במידה ואכן מאובחן גידול סרטני בגרון, יהיה צורך לבצע בדיקת הדמיה רפואית כמו למשל MRI או בדיקת CT על מנת להעריך את גודלו של הגידול ואת מידת החדירה שלו לאיברים מרוחקים. יבדק גם אופציות נוספות דומות על מנת לשלול היתכנות שלהן כגון: סרטן בלוטת הרוק.

כיצד מטפלים בסרטן הגרון?

הטיפול בסרטן הגרון אינו אחיד, שכן תכנית הטיפול נקבעת בהתאם למיקום המדויק של הגידול, לשלב שבו אובחן הגידול ולסוג הגידול. כמו כן, יש להתייחס לאיברי המטרה אליהם הצליח לשלוח הגידול גרורות, במידה והצליח כמובן. הטיפול יכול להיות כירורגי, כימותרפי, ביולוגי או הקרנתי. בנוסף לכך, בחלק ניכר מהמקרים מדובר על שילובים שונים של המרכיבים שהוזכרו לעיל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן