דלקת אוזניים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת אוזניים

דלקת אוזנייםדלקת אוזניים היא מחלה נפוצה ושכיחה מאוד בעיקר בעונת החורף. המחלה שכיחה במיוחד בקרב תינוקות ופעוטות, כשלמעשה עד גיל שלוש שנים כשבעים וחמישה אחוז מהתינוקות יסבלו לפחות פעם אחת מדלקת אוזניים.

בקרב ילדים שיא השכיחות של המחלה הוא בין גיל חצי שנה לשנתיים ובמידה והדלקת הופיעה לפני גיל חצי שנה, הסיכוי לכך שתהפוך למחלה כרונית גבוהים במיוחד.

הדלקת יכולה להתפתח בשלושת חלקי האוזן, באוזן החיצונית, באוזן התיכונה ובאוזן הפנימית, אך ברוב המקרים הדלקת מתפתחת באוזן התיכונה.

האוזן החיצונית כוללת את תעלת השמע ואת האפרכסת, האוזן התיכונה כוללת את עצמות השמע ואת החלל שממוקם מאחורי עור התוף ואילו האוזן הפנימית כוללת את השבלול ואת עצבי השמיעה המתרגמים את האותות לאותות חשמליים.

מה הם הגורמים לדלקת אוזניים?

הגורמים לדלקת אוזניים הם לרוב נגיפים או חיידקים ובדרך כלל הדלקת מתפתחת לאחר אפיזודה של הצטננות. יש לציין שבמקרים רבים ניתן לאתר נוכחות של נגיפים וחיידקים במקביל. במידה ומדובר על דלקת באוזן החיצונית, ייתכן מאוד כי המקור לדלקת הוא תגובה אלרגית של העור לטיפות אוזניים, אטמי אוזניים, סבון או שמפו למשל.

במקרים מסוימים הדלקת באוזן החיצונית היא תוצאה של הזעה מוגברת בעקבות הרכבה של מכשיר שמיעה ובמקרים מסוימים המקור לדלקת הוא זיהום פטרייתי. כמו כן, כל מצב שבו נכלאים נוזלים באוזן התיכונה יכול להוביל להצטברות של חיידקים ולהתפתחות של דלקת בעקבות כך.

מה הם התסמינים של דלקת אוזניים?

התסמינים של דלקת משתנים בין חולה לחולה בהתאם למיקום של הדלקת, לדרגת החומרה שלה ולגורמים שהובילו להתפתחותה.

דלקת באוזן החיצונית יכולה לבוא לידי ביטוי בפצעונים מוגלתיים, ברגישות למגע ובכאב באפרכסת או בתעלת השמע ובמקרים החמורים יותר הדלקת יכולה לגרום להפרשה מימית מהאוזן, התהוות של שכבה יבשה ועבה של עור באזור תעלת האוזן וגירוי כרוני מסביב לתעלת השמע.

דלקת באזורים פנימיים יותר באוזן יכולה לגרום לבעיות בשיווי המשקל וביציבה, לסחרחורות, כאבי ראש ואף להוביל לפגיעה בשמיעה. בחלק מהמקרים הדלקת יכולה להופיע במקביל לחום גבוה ולצמרמורות, כאבי גרון, חולשה כללית ותסמינים כלליים של צינון.

כיצד מאבחנים דלקת אוזניים?

אבחון של דלקת אוזניים מתבצע אצל רופא המשפחה או רופא אף אוזן גרון. הבדיקה הפיזיקלית מתבצעת באמצעות מכשיר שנקרא אוטוסקופ, המאפשר לרופא לראות באופן ישיר תסמינים חריגים כמו למשל קרע בעור התוף, זיהום פטרייתי או קשקשת עורית.

במקרים בהם מדובר על דלקת כרונית שמופיעה בהתקפים חוזרים ונשנים, ייתכן כי יהיה צורך לקחת דוגמית מהדלקת על מנת לבדוק אותה בתנאי מעבדה במטרה לאבחן האם מדובר על זיהום פטרייתי, נגיפי או חיידקי.

כיצד מטפלים בדלקת אוזניים?

מאחר והגורמים לדלקת אוזניים מגוונים ביותר ומאחר והאטיולוגיה של דלקת האוזניים מגוונת ביותר, בהתאם לכך ישנו גם מגוון רחב ביותר של טיפולים המתאימים למצבים השונים. באופן עקרוני מומלץ למנוע במהלך ההחלמה את האפשרות של חדירת מים לאוזן ולסלק את ההפרשות מהאוזן באמצעות צמר גפן.

על מנת להקל על הכאבים הנלווים לדלקת אוזניים ניתן לעשות שימוש בתרופות משככות כאבים כמו למשל אדוויל או נורופן וחשוב להסיר מהאוזן הפגועה כל אלמנט שיכול לגרום לתגובה אלרגית כמו למשל מכשיר שמיעה או עגילים.

במידה ומתברר כי החולה סובל מדלקת על רקע זיהום חיידקי ייתכן כי יהיה עליו להתחיל במשטר של טיפול באנטיביוטיקה ובמקרים מסוימים יהיה צורך לבצע ניקור של עור התוף על מנת לנקז את הנוזלים שהצטברו באוזן התיכונה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן