איבוד של הקול

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אובדן של הקולאובדן קול או צרידות חמורה הוא חוסר יכולת להשתמש ביעילות במיתרי הקול לדיבור. במהלך הדיבור, האוויר עובר דרך קפלים בגרון האחראים לייצור תנודות קול. אם מתרחשת נפיחות או חסימה במיתרי הקול, הרטט משתנה ובכך נגרם שינוי או אובדן קול. זה מדהים לראות כיצד שינויים זעירים באנטומיית מיתרי הקול גורמים לשינויים עמוקים בקול. הגורם השכיח ביותר לאובדן קול הוא דלקת גרון.

דלקת גרון נובעת מזיהום או מתח קול. שימוש לרעה בקול עלול לגרום למיתרי הקול להתנפח ולרטוט. כשזיהום מתרחש בגרון בשל אורגניזמים או חיידקים, הדלקת גורמת לנפיחות מיתרי הקול. אובדן הקול עשוי להתרחש אף עם כל זיהום בדרכי הנשימה העליונות, או בתגובות אלרגיות חמורות, כגון אנפילקסיס.

גורמים לאובדן קול

בנוסף לדלקת, מצבים רבים ושונים של מערכת עצבים ומחלות עלולים לגרום לאובדן קול. מצב זה עלול להתרחש אף כתוצאה ממצבים הפוגעים במיתרי הקול, כגון אירוע מוחי, מחלה עצבית שרירית ושיתוק מוחין.

אובדן הקול הקשור למצבי מערכת העצבים נגרם כתוצאה מהפרעה בדחפים עצביים בין הגרון והמוח. ללא דחפים אלו, הקפלים הקוליים אינם נפתחים ונסגרים, ובכך נמנעת יכולת הדיבור.

אובדן הקול עלול להתרחש גם כתוצאה ממצבים החוסמים את התפקוד התקין של מיתרי הקול. גידולים, גושים, גידולים שפירים, או גידולים גרמיים המתרחשים באזור הגרון עלולים לגרום לאובדן הקול. גידולים ממאירים בלוע התחתונה, בגרון ובבלוטת התריס עלולים להכשיל את התפקוד התקין של מיתרי הקול, בשל קרבתם לגרון.

תסמינים המתרחשים עם אובדן הקול

מצב זה כרוך בתסמינים שונים, המשתנים בהתאם למחלה, ההפרעה או המצב הבסיסי. התסמינים המשפיעים בדרך כלל על הקול עלולים לערב אף מערכות אחרות בגוף.

תסמינים דלקתיים העלולים להתרחש בשילוב עם אובדן הקול הם:

  • גודש באף
  • שיעול
  • כאבי אוזניים
  • תסמינים דמויי שפעת
  • כאב גרון
  • נפיחות או גוש בגרון
  • נפיחות השפתיים או הפה
  • קושי בבליעה
  • אובדן הראייה או שינויי ראייה
  • חוסר תחושה בצד אחד של הגוף
  • חולשה בצד אחד של הגוף
  • פריחה.

דרכי אבחון

האבחון מתבצע באמצעות בדיקה מקיפה של מיתרי הקול, בזכות הבדיקות המתקדמות הזמינות כיום. שימוש בסיב אופטי קשיח או גמיש והקלטת הבדיקות בוידיאו, הכרחיים לקביעת אבחון מדויק והרכבת תכנית טיפול. כשתהליך האבחון מגלה מצב רפואי מורכב כגון בצקת, דלקת במיתרים או דימום, יש לנקוט בטיפול רפואי מיידי.

כיצד מטפלים באובדן של הקול?

טיפול קולי הוא סוג של טיפול בדיבור ושפת דיבור המתבצע על ידי מומחה הפרעות בליעה ונשימה, ומומחה לכירורגיית מיתרי הקול. טיפול זה כרוך בלימוד השימוש בקול והתבוננות בהשפעתו על התסמינים, כך שניתן לקבל מידע וייעוץ לגבי כל שינוי אותו יש לבצע בקול, או תרגילים המונעים נזק נוסף לגרון.

כשאובדן הקול מפריע לתפקוד, הרופא מדריך את המטופל כיצד להפעיל את שרירי קולו באופן נכון, על מנת למנוע שחיקה ועייפות המיתרים.

חימום מיתרי הקול – יש לבצע תרגילי חימום הדרגתיים להשבת הקול.

מנוחה ורגיעה – מיתרי הקול זקוקים לתקופת מנוחה לכן יש להימנע מהפעלה מיותרת של מיתרי הקול.

טיפול תרופתי – גישה זו נקבעת אם כך קבע המומחה. תרופות נוגדות גודש ותרופות נגד אלרגיה עלולות לייבש את הגרון ולפגוע באיכות הקול. טיפול בסטרואידים נקבע בשיקול דעת קפדני ובדרך כלל, אם לא מדובר בדלקת, אין צורך בקבלת אנטיביוטיקה.

ראו גם:

טיפול חדשני בצרידות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן