בעיות שמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בעיות שמיעהישנם סוגים שונים של בעיות שמיעה, החל מדלקות וזיהומים שונים וכלה בירידה בשמיעה. ירידה בשמיעה היא הבעיה הבריאותית השלישית הנפוצה ביותר בארה"ב ונמצאת בעלייה בשכיחותה עד כי כמעט 36 מיליון אמריקאים מדווחים על בעיות שמיעה.

ככלל, בעיות השמיעה השונות עלולות להשפיע על איכות החיים ומערכות היחסים הבינאישיות של האדם עם סביבתו. ההפרעה עלולה להיות מאד מטרידה, במיוחד אם היא מתקדמת ומשפיעה על שתי האוזניים ומחייבת טיפול מידי אשר ימנע את ההחמרה.

האוזן האנושית היא אחד החלקים המרשימים ביותר של הגוף האנושי, לא רק עקב המבנה המיוחד, אלא גם בגלל הרגישות לצלילים. מנקודת מבט אנטומית, האוזן, מחולקת לשלושה חלקים: האוזן החיצונית, האוזן האמצעית והאוזן הפנימית.

האוזן החיצונית עשויה מסחוס אשר מכוסה על ידי עור. צינורות הקול עוברים דרך אפרכסת האוזן לתוך תעלת השמיעה החיצונית, עד שהם מסתיימים בעור התוף. הקול גורם לעור התוף והעצמות המחוברים אליו בחלק האמצעי של האוזן לרטוט, כך שהתנודות יגיעו לשבלול הסמוך. השבלול או הספירלה הוא חלק מהאוזן הפנימית ותפקידו להפוך את הצליל לדחפים עצביים אשר יתורגמו במוח.

גורמים לבעיות בשמיעה

ישנן בעיות שונות אשר עלולות לגרום לבעיות שמיעה כמו דלקת או זיהום באוזן התיכונה (מאחורי עור התוף), דלקת או זיהום של האוזן החיצונית, ורטיגו, טיניטוס וכדומה. טיניטוס או טינטון הינו צלצול באוזניים שבדרך כלל נובע מחשיפה לרעש חזק, או מהזדקנות.

כמו כן, יכולים להופיע Cerumen impaction (שעווה באוזן) אשר תחסום את תעלת האוזן ותדבוק בעור התוף, כך שהתנודות המופחתות של עור התוף עלולות לפגוע בשמיעה. רעשים חזקים מאוד עלולים גם לגרום לקריעת עור התוף, כמו גם שינויים פתאומיים בלחץ אוויר, זיהום, או כניסת עצמים זרים. בעיות חמורות יותר באוזניים כוללות נוירומה אקוסטית, Mastoiditis, וורטיגו שפיר התקפי (BPPV), אשר כולם ישפיעו בסופו של דבר על השמיעה.

מהם התסמינים של בעיות שמיעה?

הסימנים והתסמינים של בעיות שמיעה עשויים לכלול באופן ספציפי: קושי בהבנת מילים ובמיוחד רעשי רקע בקהל אנשים, צורך להגביר את ווליום הטלוויזיה או הרדיו והימנעות משיחות. כדאי לפנות לרופא כאשר נראה כי יש אובדן פתאומי של שמיעה, במיוחד באוזן אחת, והצלילים נשמעים עמומים יותר מפעם. בדרך כלל, כל אדם מכיר את עצמו מספיק טוב בכדי לדעת האם קיימת אצלו נסיגה בשמיעה ולהגדיר את הזמן המדויק בו היא מתרחשת.

דרכי אבחון

הרופא יוכל לבצע מספר בדיקות לאבחון אובדן השמיעה. בדיקות אלו עשויות לכלול: בדיקה גופנית בכדי לבחון האם קיימת שעווה באוזניים או דלקת מזיהום. כמו כן, הרופא יחפש סיבות מבניות היכולות להעיד על בעיות שמיעה. בנוסף, הרופא עשוי יהיה לבקש לכסות אוזן אחת בכל פעם בכדי לבדוק שמיעת מילים בחוזקות וצלילים שונים (כמו לחישה).

בדיקות פשוטות עם קולנים יכולות אף הן לעזור לרופא לזהות ירידה בשמיעה הנגרמת מנזק לחלקים הרוטטים של האוזן התיכונה (כולל עור התוף), נזק לחיישנים או לעצבים של האוזן הפנימית. בדיקות יסודיות יותר יכללו בדיקות באמצעות Audiometer, ובדיקות שמיעה במכון שמיעה.

איך מטפלים בבעיות בשמיעה?

במקרה של בעיות שמיעה, ישנה עזרה זמינה. הטיפול תלוי בגורם ובחומרת אובדן השמיעה. אפשרויות הטיפול כוללות: הסרת חסימת השעווה, אשר מהווה גורם הפיך באובדן השמיעה. הרופא עשוי להרחיק את השעווה מהאוזניים על ידי שחרור ושטיפה, גריפה או שאיבה.

ניתוח עשוי להיות נחוץ אם נמצאה פציעת אוזן טראומטית או זיהומים חוזרים ונשנים ולקריעת עור התוף. אם אובדן השמיעה הוא בשל נזק לאוזן הפנימית, מכשיר שמיעה יכול לעזור בשמיעת צלילים חזקים. ובמקרה של אובדן שמיעה חמור, שתל שבלול עשוי להיות אופציה בעלת יתרונות רבים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן