רופא אף אוזן גרון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רופא אף אוזן גרוןרופא אף אוזן גרון הוא רופא מומחה העוסק באבחון ובטיפול במחלות ומצבים רפואיים שונים באף, באוזן ובגרון.

אמנם מדובר על איברים שונים מאוד מבחינה תפקודית ואף מבחינה אנטומית, אך מאחר וקיימים ביניהם קשרים פיזיים, האף האוזן והגרון חוברו יחדיו תחת תחום התמחות רפואי אחד. במקרים רבים דלקת גרון למשל יכולה להחמיר ולהפוך לדלקת אוזניים וזאת משום שקיימים מעברים פיזיולוגיים בין האף, האוזן והגרון.

את הקשרים האנטומיים הברורים ניתן להרגיש פיזית על ידי סתימת האף והפה תוך כדי הוצאת אוויר. הלחץ המורגש באוזניים מהווה עדות ברורה לקשרים שבין האף, האוזן והגרון.

מסלול ההכשרה של רופאי אף אוזן גרון

מאחר ורופא אף אוזן גרון הוא רופא מומחה, הרי שלפני שניתן לגשת ללימודי ההתמחות, יש לסיים בהצלחה את לימודי הרפואה ואת ההתמחות המקצועית ברפואה ולקבל תואר דוקטור. רק לאחר מכן ניתן להמשיך ולהתמחות ברפואת אף אוזן גרון.

מסלול ההתמחות ברפואת אף אוזן גרון בישראל נמשך כחמש וחצי שנים שמתוכן ארבע וחצי שנים יש לעבור במחלקת אף אוזן גרון, חצי שנה במחלקות אחרות כמו למשל טיפול נמרץ, הרדמה או כירורגיה פלסטית וחצי שנה נוספת במחלקת כירורגיה כללית.

מהו התפקיד של רופא אף אוזן גרון?

התפקיד הראשוני של רופא אף אוזן גרון הוא לאבחן מחלות ומצבים רפואיים שונים. האבחון המדויק של המחלות והמצבים הרפואיים השונים נחוץ על מנת להתאים למטופל את הטיפול המתאים לו ביותר. במקרים רבים ישנם תסמינים שיכולים להופיע על רקע של מגוון גורמים רחב ולכן נדרשת המומחיות של רופא אף אוזן גרון כדי לאבחן את המקור המדויק לתסמינים הגנריים שאינם ספציפיים.

בנוסף לכך, רופא אף אוזן גרון צריך גם להגיש טיפולים למטופליו, אולם לא כל רופא אף אוזן גרון מיומן או מוסמך בביצוע של כל סוגי הטיפולים. אמנם רפואת אף אוזן גרון היא תחום התמחות העומד בפני עצמו, אך כיום ישנו מגוון רחב בצורה בלתי רגילה של תתי התמחויות שניתן להתמחות בהן לאחר השגת התואר רופא מומחה ברפואת אף אוזן גרון.

מחלות נפוצות ובעיות רפואיות בהן מטפל רופא אף אוזן גרון

קצרה היריעה מלפרט אודות כל הבעיות הרפואיות והמחלות הנפוצות בהן מטפל באופן שגרתי רופא אף אוזן גרון ולכן בחרנו לפרט רק אודות כמה מהן:

  • צרידות ובעיות שונות בהפקת הקול – צרידות היא תסמין שיכול לנבוע כתוצאה ממגוון גורמים וזהו תפקידו של הרופא לברר את הגורם המדויק לצרידות ולטפל בו בהתאם. כבר כאן ניתן לראות שמדובר על תפקיד רגיש מאוד הדורש מיומנות רבה ומקצועיות גבוהה, שכן במקרים מסוימים המקור לצרידות הוא עייפות של מיתרי הקול, אך במקרים אחרים הצרידות היא התסמין הראשון לגידול סרטני בגרון.
  • בעיות שמיעה בדיוק כמו צרידות, גם בעיות שמיעה יכולות לנבוע כתוצאה מגורמים שונים ולפיכך ישנה חשיבות עליונה לבירור מדויק ומתן אבחנה מדויקת של הגורם.
  • דלקות גרון ודלקות אוזניים – לא תמיד רופא אף אוזן גרון מטפל בדלקות בגרון או באוזניים, שכן במקרים הקלים ניתן לטפל גם אצל רופא המשפחה. עם זאת, הנוכחות של רופא אף אוזן גרון נדרשת במקרים החמורים ביותר או במקרים בהם מדובר על דלקות כרוניות.
  • בעיות נוספות – גורמים נוספים שיכולים להוביל להפניה לרופא אף אוזן גרון הם למשל סינוסיטיס, בעיות בליעה, בעיות בנשימה האפית, תחושה של גוש בגרון, בעיות בשיווי המשקל, הצטברות של שעווה באוזניים, טנטון, סחרחורת ועוד.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן