נגיף קורונה – הגיע הזמן להכיר אותו מקרוב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

נגיף קורונה - כל מה שצריך לדעת

נגיפי קורונה או Coronaviruses, מהווים משפחה של וירוסים הגורמים למחלות במערכת העיכול ובמערכת הנשימה של בעלי חיים שונים ממשפחת היונקים וממשפחת העופות, לרבות בני אדם.

עד שנת 2002 היו מוכרים ארבעה סוגים שונים של נגיפי קורונה, שגרמו למחלות קלות בלבד בדרכי הנשימה. מאז ועד היום, זוהו עוד שלושה נגיפים המשתייכים למשפחה זו, שגרמו להתפרצויות של מחלות בשנים 2002, 2013 ו-2019.נגיף קורונה - כל מה שצריך לדעת

ההתפרצות הראשונה של נגיף הקורונה ארעה כבר ב-2002

בשנת 2002 החלו לצוץ דיווחים על מקרים של דלקת ריאות קטלנית בחבל גוואנדונג שבסין, על רקע הידבקות בנגיף שנקרא SARS -coV. SARS הם ראשי התיבות של Severe acute respiratory syndrome או בעברית – תסמונת נשימתית חמורה חריפה. הנגיף הקטלני גבה את חייהם של 775 בני אדם, כשסך הכול תועדו 8273 חולים. המשמעות היא שהנגיף גרם למותם של 9.6 אחוז מהחולים. כיוון שהנגיף מאופיין בסחיפה גנטית מהירה מאוד, לא ניתן היה לייצר נגדו חיסון יעיל.

בסופו של דבר הסכנה חלפה בעקבות פעולות שונות שבוצעו במטרה לאתר את החולים ולשים אותם בבידוד. כמו כן התברר בשלב מסוים כי המחלה הופצה לראשונה על ידי יונק קטן בשם זבד הדקלים ובעקבות זאת הושמדו פריטים רבים של היונק.

ההתפרצות השנייה התרחשה ב-2013

משפחת הנגיפים עלתה פעם נוספת לכותרות כעשור לאחר ההתפרצות הראשונה, בשנת 2013. בשנה זו הופיע זן חדש של נגיף קורונה, כשהפעם מקור ההתפרצות היה בערב הסעודית. בשל כך הוא זכה לכינוי MERS-coV, שהם ראשי התיבות של Middle east respiratory syndrome. נגיף זה אובחן בכ-2,000 בני אדם ואחוזי התמותה היו גבוהים יותר מאחוזי התמותה שאפיינו את ההתפרצות הראשונה: סך הכול כ-30 אחוז מהחולים, נפטרו כתוצאה מסיבוכי ההדבקה.
מעניין לציין כי במקרה הזה הנגיף עבר מעטלפים לגמלים ומגמלים לבני אדם. כמו כן ככול הנראה הנגיף לא נעלם לחלוטין שכן מדי פעם מתפרסמים מקרי הדבקה חדשים באופן ספורדי.

ההתפרצות שלישית בשנת 2019

ההתפרצות השלישית החלה באמצע חודש דצמבר, 2019. בחודש זה החלו להצטבר עדויות רבות על דלקת ריאות חמורה בקרב תושבים המתגוררים בעיר בשם ווהאן, הממוקמת במחוז חוביי שבסין. משם הנגיף התפשט במהירות לאזורים אחרים בעולם ובכלל זה לתאילנד, יפן, דרום קוריאה, ארצות הברית, אוסטרליה ועוד.

ארגון הבריאות העולמי עודכן בהתפתחות על ידי ממשלת סין ביום האחרון של שנת 2019 ולאחר בדיקת הגנום של הנגיף, הוחלט לקרוא לו nCOV-2019. נכון לתאריך ה-26 בינואר 2020, תועדו 2065 שנדבקו בנגיף באופן ודאי ומתוכם נפטרו 41 חולים כתוצאה מסיבוכי המחלה, אך יש לציין כי המספרים משתנים במהירות ולכן יתכן שביום שבו אתם קוראים את הטקסט הזה, המספרים כבר גבוהים יותר באופן משמעותי.

מה הם תסמיני נגיף הקורונה?

החולה צפוי לסבול מתסמינים לא חמורים במיוחד, כשלרוב מדובר בתסמינים דמויי שפעת כמו חולשה כללית, כאבי ראש, שיעול, כאבי גרון וכאבי שרירים. עם זאת, ישנם חולים הסובלים מסיבוכים חמורים ובכלל זה דלקת ריאות, קשיי נשימה, חום גבוה ובמקרים החמורים ביותר, זיהום במערכת הדם ומוות.

כיצד ניתן לטפל במחלה הנגיפית קורונה?

נכון להיום אין עדיין טיפול ייעודי שיכול לגרום להחלמה וכן אין עדיין חיסון יעיל נגד הנגיף. לפיכך הטיפול הניתן לחולים הוא טיפול תומך בלבד, שנועד להקל על התסמינים ולאפשר לגופו של החולה להילחם בנגיף בכוחות עצמו. הטיפול משתנה בהתאם לתסמינים שמהם סובל החולה ועשוי לכלול בין השאר מתן אנטיביוטיקה למניעת זיהומים משניים, מתן תמיכה נשימתית, תרופות להורדת חום ולשיכוך כאבים ועוד.

אולי יעניין אותך גם:

אפשר לנשום לרווחה: חוקרים גילו נגיף קורונה אינו משפיע על איכות השמיעה

מדוע חולי קורונה סובלים מפגיעה בחוש הטעם וחוש הריח?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן