מדוע חוש הטעם וחוש הריח נעלמים בקרב חולי קורונה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מדוע חוש הטעם וחוש הריח נעלמים בקרב חולי קורונה?

חלק מהאנשים שנדבקו בקורונה וחוו סימפטומים דיווחו על איבוד של חוש הטעם ואיבוד של חוש הריח. לעיתים איבוד של חושים אלו מדוע חוש הטעם וחוש הריח נעלמים בקרב חולי קורונה?מגיע אפילו ללא שום תסמינים נפוצים יותר המחלה. אבל למה זה קורה בעצם?

איבוד חוש הטעם כמו גם אובדן חוש הריח עקב חולי בנגיף הקורונה הוא דבר שמלחיץ רבים. למה בעצם נפגעים החושים האלה, האם זה יעבור באיזשהו שלב ומה ניתן לעשות? המשיכו לקרוא ולמדו עוד.

קצת על נגיף הקורונה

קורונה הוא נגיף שהופיע ונכנס לחיינו בהפתעה ובמלוא העוצמה. כולנו הרגשנו את ההשפעות החברתיות, הנפשיות והכלכליות שהנגיף הזה הביא עימו. עסקים ברחבי העולם נסגרו ואנשים רבים איבדו את מקום עבודתם ואת פרנסתם.

מבחינה בריאותית הוירוס מאוד מדבק, יותר מדבק מאשר שפעת רגילה. התסמינים הנפוצים ביותר של הקורונה הם קשיי נשימה וחום גבוה, אך, מספר לא מבוטל של אנשים שנדבקו בנגיף דיווחו גם על איבוד של חוש הריח והטעם וזאת מבלי שהם הראו את התסמינים הנפוצים של המחלה.

איבוד חוש הריח וחוש הטעם הם לא תסמינים קליניים מוגדרים אך חולי קורונה רבים מדווחים על פגיעה בהם באופן זמני. חוקרים רבים ברחבי העולם מנסים לגלות את הקשר בין איבוד חוש הריח והטעם לנגיף הקורונה.

האם חולים שחוו אך ורק פגיעה בחוש הטעם והריח היו ממפיצי הנגיף?

מאחר והתסמינים של איבוד חוש הריח וחוש הטעם לא הופיעו עם תסמינים מוכרים אחרים, כמו חום גבוה, שיעול וקשיי נשימה, לקח זמן עד שמצאו את הקשר בין תסמינים אלה לבין הקורונה. לכן, לקח זמן עד שאישרו לאנשים עם התסמינים הללו לעבור בדיקת קורונה.

יש רופאים באירופה הסבורים שיכול להיות שחולי קורונה אלו, חולים ״שקטים״ אלו, היו חלק מהבעיה של התפשטות הנגיף משום שלא אובחנו בזמן כי לא עמדו בקריטריונים לעבור בדיקת קורונה.

מדוע חוש הטעם והריח נעלמים בחולי קורונה?

למעשה, רופאי אף אוזן גרון מסבירים, שאיבוד חוש הריח וחוש הטעם הוא דבר יחסית רגיל ונורמטיבי עם וירוסים הקשורים אל זיהומים בדרכי הנשימה העליונות. וירוסים ממשפחת הקורונה אחראיים לבין 10-15 אחוזים מהמקרים של איבוד חוש הטעם והריח ולכן זה לא מפתיע או מיוחד שגם וירוס הקורונה הזה גורם לפגיעה זמנית בחוש הטעם והריח.

מה שקורה בעצם זה שוירוסים שגורמים להצטננות גורמים מכך גם לגודש באף שיכול לגרום לאיבוד חוש הטעם וחוש הריח. לנגיף הקורונה הנוכחי שאנו מתמודדים איתו, יש נטייה לריכוזיות גדולה באזור האף באופן ספציפי.

בנוגע לחוש הטעם חשוב לדעת שחוש הטעם שלנו לא באמת נפגע אלא רק חוש הריח. בגלל שחוש הריח נפגע אנשים חושבים שגם חוש הטעם שלהם נפגע.

כחלק מהפגיעה בחוש הריח, עקב הריכוזיות הגבוהה של הנגיף באף, אנו עשויים לחוות גם תחושה שאין לנו חוש טעם, זאת משום שלחוש הריח יש חלק מאוד גדול ומרכזי ביכולת שלנו להבחין בטעמים.

אנו למעשה חווים טעם וריח יחד, בו זמנית, ורובנו אפילו לא יודעים להבחין בין חוש הטעם וחוש הריח. אנשים שיש להם קורונה וחווים את התסמינים של איבוד חוש הריח והטעם בעצם לא טועמים את הטעמים של האוכל שהם אוכלים משום שחוויית הטעם שלהם תלויה ביכולת שלהם להריח את הדבר שהם מכניסים לפה.

האם החושים חוזרים לפעול לאחר ההחלמה מקורונה?

כן, החדשות הטובות הן שהפגיעה בחוש הטעם ובחוש הריח היא זמנית בלבד ולרוב לאחר שבוע או שבועיים המצב יחזור לקדמותו, לאחר שהצינון יעבור. לפי מחקרים שנעשו רק כאחוז אחד מהסובלים מתסמינים אלו סבלו מאובדן יותר מתמשך של חוש הטעם וחוש הריח.

היום אנחנו יודעים שהתסמינים של פגיעה בחוש הריח ובחוש הטעם יכולים להוות סימן למחלת הקורונה. זה קורה בשל ריכוזיות גבוה של הנגיף באף. זה לא נעים, אך למרבה המזל, ברוב המוחלט של המקרים חוש הטעם וחוש הריח יחזרו לעצמם.

אולי יעניין אותך גם:

אפשר לנשום לרווחה: חוקרים גילו נגיף קורונה אינו משפיע על איכות השמיעה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן